Placering af greb & knopper på køkkenlåger | Beslagonline
Placering af Greb og Knopper

Placering af Greb og Knopper

Nye detaljer er sjove og monteringen ligeså godt, men det kan godt være lidt tricky at blive enige om placeringen af ​​de nye beslag. Målet er frem for alt at placere beslagene, så det bliver praktisk, men også pænt og ensartet. Uanset om du har et helt nyt køkken, hvor du skal bore huller til armaturerne for første gang, eller et eksisterende køkken, hvor du ønsker at udskifte knopper og greb, finder du tips, der gør beslutningen om placering nemmere at beslutte i. dette indlæg! - Og ved du hvad, der er ingen rigtige eller forkerte!


 
Vi starter med det praktiske, fra top til bund:

Det er meget almindeligt med overskabe, hvor hængslet er placeret i lågens overkant, hvilket betyder, at det åbner opad. For at gøre det nemmere at åbne og lukke døren anbefaler vi en placering af beslaget svarende til skitsen nedenfor.

Vores anbefaling er enten at have et greb, en oval eller en formet knop for at få det bedst mulige greb.

På overskabe, hvor hængslerne er placeret på siden af ​​døren, anbefaler vi at placere grebet på den modsatte side, som skitsen nedenfor, for at lette åbning og tydeligt vise, hvordan skabet skal åbnes.

Når det kommer til placering af greb på skuffer, placeres grebene som nedenstående skitse for at angive, at det er en skuffe, der skal trækkes ud.

Når det kommer til bordplader med låger, er grebet placeret i lodret retning på modsat side af hængslerne. Det er praktisk og man forstår hurtigt at der er en dør der skal åbnes og i hvilken retning. Se skitse nedenfor.

Så de praktiske tommelfingerregler er som følger;

På skuffer placeres beslaget normalt i midten, mens beslaget på låger normalt er placeret på den modsatte side af hængslerne. Undtagelser er døre, der åbner opad, hvorefter grebet placeres midt på døren, nær kanten for at lette åbning og lukning. På overskabe er grebene placeret i underkanten, og på bordpladerne er de placeret i overkanten.

Fælles dimensioner for greb og knopper


For at lette valget af greb og knopper, har vi valgt at vise de mest almindelige mål, der opstår ved køb af greb og knopper! Se billeder og forklaringer herunder:

Ved køb af greb er der fem forskellige dimensioner at tage hensyn til. men de mest almindelige mål er 1. C/C og 2. længden af grebet.

Dimension A 
viser grebets dybde, altså hvor langt ude af døren grebet er, når det er monteret.
Dimension B viser tykkelsen/bredden af grebets fod.
Dimension C er længden af grebet. - Samlet længde af grebet.
Dimension Dviser tykkelsen af grebet. C/C viser dimensionen mellem skruehullerne. Ekstra vigtigt at tage højde for, hvis du skal skifte greb på et møbel, der allerede har eksisterende skruehuller.


                 


Når du skal vælge knopper, er der tre dimensioner at overveje. De mest almindelige mål er knoppens diameter og dens dybde.

Dimension A illustrerer knappens dybde, altså hvor langt fra døren knappen vil ende under montering.
Dimension Bviser knappens fod og dens diameter. Perfekt at være opmærksom på, hvis du vil dække gamle huller med den nye knop.
Dimension C illustrerer knappens diameter, altså den faktiske størrelse på knoppen.

Placering på karmdøre og karmskuffer

Brug rammen på lågerne og skufferne som vejledning til placeringen af ​​greb og knopper.

Der er et par forskellige variationer af, hvordan man vælger at bruge rammerne. Nogle vælger at placere knopper og grebet på linje med rammens underkant og nogle vælger at placere knopper og greb i højre eller venstre kant af karmen.


Foto: @myshjemmet                                               Foto: @sandbergwallpaper                                              Foto: @mwdesign


Foto: @hus_frederiksberg                                               Foto: Emelie Ekman, @34kvadrat                                              Foto: @wiolasvackra


Det vi anbefaler er, at du har samme benchmark på alle låger og skuffer for at skabe en flot helhed. Et pejlemærke kan fx være at have samme afstand fra midten af ​​beslaget til kanten af ​​skuffen eller døren som til de øvrige låger og skuffer i fx køkkenet eller badeværelset.

For at komme til afstanden fra beslaget til kanten af ​​lågen eller skuffen, kan du nemt måle tykkelsen på karmen og placere beslaget i midten. Dette mål bruger du så som pejlemærke for placeringen af ​​de resterende armaturer og som vil skabe en flot helhed i netop dit køkken eller badeværelse!


Placering på glatte låger og skuffer

Spørgsmålet er, hvordan man kommer til stedet uden at have nogen retningslinjer at følge fra døren og selve skufferne. Så skal du simpelthen lave dine egne retningslinjer!

En måde at bestemme, hvor på skuffen eller lågen du skal placere dit beslag, er at tage den mindste skuffefront og placere beslaget i midten. Så kan du nemt få et mål for afstanden fra beslag til kant, hvilket virker 9 ud af 10 gange på alle låger og skuffer! Et tip, hvis du vil danne dig et indtryk af placeringen, kan være at lægge lugerne på gulvet, - så er det nemt at se, hvordan det ser ud, inden boret går videre.

Bland gerne knopper med greb, greb i forskellige længder, greb i samme længde, eller knopper i samme diameter, eller bland greb og knopper fra samme serie for at skabe en flot helhed i netop dit køkken, for at skabe en helt unik følelse og stil! Der er ikke noget rigtigt eller forkert, og du bestemmer selv, hvordan du vil have det i dit køkken.

Søger du en generel størrelse, sætter du normalt greb og knopper 1,5 - 2,5 cm fra skuffe- eller skabskanten.


Foto: @funikskok                                              Foto: @harjedalskok                                                 Foto: @villa_sandberg

Noget der bliver mere og mere moderne er profilgrebene, vi har en række valgmuligheder i forskellige længder, former og designs, nogle af vores favoritter kan findes på billederne nedenfor. Profilgreb er stilrene og fleksible mod både låger og skuffer, de placeres normalt på kanten af ​​lågerne, gerne på langsiden eller midt på skufferne.


                                                                                                                                                                                  Foto: @chris.oh.chris

Har du integreret køleskab, fryser eller opvaskemaskine, anbefaler vi, at du enten kører på greb, en T-formet knop eller en lidt større knop for at gøre det nemmere at få fat og let at åbne.
Foto: @60kvadratmeter_                                                                      Foto: @homebynicky

Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, er vi her, og vi vil mere end gerne hjælpe dig. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du ønsker tips og råd fra en af ​​vores produkteksperter. Held og lykke med placeringen af ​​dine nye interiørdetaljer!Mer inspiration

Ombygg IKEAs børnekøkken - IKEA hack

Ombygg IKEAs børnekøkken - IKEA hack

Kløer dine kreative fingre også, og du har lyst til at pifte og ombygge børnenes IKEA køkken?

Det er både nemt og sjovt at pifte børnenes legetøj op. Gør dette til jeres fælles projekt, vælg farver og indretning sammen med børnene, eller hvorfor ikke vælge farver efter, hvad der passer ind på deres børneværelse for at skabe en flot helhed og harmoni? Eller du vælger farver og indretning, der går i samme nuance som dit rigtige køkken. - For så at kunne socialisere og lave mad sammen i husets hjerte, køkkenet.
Quick Fix - Skift grebene på IKEAs børnekøkken

Quick Fix - Skift grebene på IKEAs børnekøkken

Kunne du tænke dig at pifte dine børns IKEA køkken op, men har du ikke tid eller interesse til at ordne og donere for meget? Så har vi løsningen til dig! Et perfekt quick fix for dem, der ønsker en hurtig og smidig ændring! Et rigtig hurtigt IKEA Hack til at friske børneværelset op.

En prisvenlig mulighed for pungen, men som stadig gør en stor forskel. Giv IKEA børnekøkkenet en opfriskning på få minutter. Skab en unik forandring og giv legetøjskøkkenet et helt nyt look.

- Slut dig til os, så viser vi dig hvordan!